Ароматна і дуже корисна ягода для здоров'я — це смородина. Лідером по її вирощуванню є Росія, де вже в 11 столітті почали культивацію культури на території монастирів. Смородина — джерело цінних речовин, особливо вітаміну С, що містяться не тільки в ягодах, але та у всіх частинах куща: листя, квітках, нирках, гілочках.
Сублімована смородина, створена методом сублімації сушіння в вакуумі при -80 С, зберігає смак, колір, форму, аромат свіжої сировини. А також 98% вітамінів, мінералів, ефірних масел і антиоксидантів. Легка і тендітна суха ягода, підлягає довгому зберіганню, без втрати поживних властивостей. Для здоров'я і насолоди смаком можна купити натуральний продукт українського виробництва в інтернет-магазині «iWAY» оптом і в роздріб з доставкою за адекватною ціною.
Корисні якості
Крім вітамінів, смородина містить марганець, фосфор, магній, кальцій, залізо, молібден. Переваги для здоров'я:
- аскорбінова кислота служить протизапальну, протизастудним, антиоксидантну засобом (30-40 ягід заповнюють добову потребу дорослої, за відгуками);
- пектини очищають організм від отрут, холестерину, іонів важких металів;
- вітамін А (каротин) підвищує імунітет, уповільнює старіння, підтримує зір;
- вітамін Е відповідає за молодість шкіри, волосся, нігтів, зупиняє катаракту;
- вітамін Р (рутин) підвищує еластичність судин, оздоровлює печінку;
- вітаміни групи В корисні для мозку, нервової системи, серця, пам'яті, когнітивних навичок.
Замовити народного доктора дешево можна онлайн на сайті. Користь від вживання сухофруктів набагато вище його вартості.
Застосування в кулінарії
Цілі сухі ягоди й у вигляді порошку використовуються:
- в кондитерських виробах;
- в яскравих напоях: смузі, компотах, морсах;
- як добавка в чай, ранкові каші, сир, сметану, йогурт;
- для прикраси випічки, тортів, десертів, морозива.
Калорійність — 280 ккал.